توسعه فضای سبز و کاهش آلایندگی؛ گام‌های سبز صنعت پتروشیمی در مسیر حکمرانی محیط‌زیستی

معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر همگرایی صنعت و محیط زیست از ایجاد حدود ۴ هزار هکتار فضای سبز و کاشت بیش از ۱۴۷۰ هکتار جنگل حرا توسط پتروشیمی‌ها خبر داد.

به گزارش خبرگزاری سیمای پتروشیمی حسن عباس‌زاده، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، در نشست ویدئوکنفرانسی با سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی که به مناسبت روز جهانی محیط زیست برگزار شد، با گرامیداشت این روز و شعار «حکمرانی محیط زیست و پاسخگویی مسئولان» گفت: توسعه صنعت بدون توجه به محیط زیست، توسعه‌ای ناپایدار خواهد بود که نمی‌تواند رضایت و رفاه جوامع را تضمین کند.

وی با اشاره به اقدامات زیست‌محیطی صنعت پتروشیمی اظهار داشت: از ابتدای توسعه این صنعت، رویکرد زیست‌محیطی در دستور کار بوده و هم‌افزایی با سازمان حفاظت محیط زیست به شکل مستمر دنبال می‌شود. در همین راستا، برنامه‌های مشترکی با این سازمان برای ارتقای تعاملات تدوین شده است.

عباس‌زاده با اشاره به اقدامات انجام‌شده در زمینه کاهش آلایندگی گفت: جمع‌آوری گازهای فلر و استفاده از آن‌ها به‌عنوان خوراک صنعت، یکی از اولویت‌های مهم شرکت ملی صنایع پتروشیمی است. پروژه‌های بزرگی مانند «بیدبلند خلیج فارس» و «NGL 3100» با هدف کاهش آلایندگی اجرا شده‌اند. پروژه بیدبلند با سرمایه‌گذاری بیش از ۱.۱ میلیارد دلار در چند استان عملیاتی شده و پروژه NGL 3200 نیز تا بهمن‌ماه افتتاح خواهد شد.

معاون وزیر نفت در ادامه از توسعه فضای سبز به‌عنوان یکی دیگر از اولویت‌های مهم صنعت پتروشیمی یاد کرد و گفت: تاکنون حدود ۴ هزار هکتار فضای سبز، عمدتاً در استان خوزستان، ایجاد شده و همچنین حدود ۱۴۷۰ هکتار جنگل حرا توسط شرکت‌های پتروشیمی کاشته شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت اجرای پروژه آب‌شیرین‌کن جدید در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، خاطرنشان کرد: در چارچوب برنامه هفتم توسعه، صنایع باید از منابع آب متعارف فاصله بگیرند. اجرای این پروژه می‌تواند شرکت فجر انرژی خلیج فارس را از وابستگی به آب کارون رهایی بخشد و گامی در جهت حفظ منابع آبی کشور باشد.

عباس‌زاده همچنین بر تعهد شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای مقابله با بیابان‌زایی در کانون شماره شش ریزگردها تأکید کرد و ابراز امیدواری نمود که با صدور موافقت‌نامه فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، این اقدام مؤثر برای مردم خوزستان به نتیجه برسد.

وی با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف انرژی در شرکت‌های پتروشیمی گفت: شرکت‌هایی مانند پتروشیمی فناوران با استفاده از هیدروژن مازاد به‌جای سوخت و پتروشیمی امیرکبیر با انتقال بخار مازاد، اقدامات مؤثری در زمینه بهینه‌سازی مصرف انرژی انجام داده‌اند.

این نشست با حضور محمدرضا مطیری، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و رؤسای محیط زیست شرکت‌های پتروشیمی مستقر در منطقه، به‌منظور تقدیر از تلاش‌های زیست‌محیطی این مجموعه‌ها برگزار شد.

در پایان، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر ضرورت کنترل دقیق فاضلاب‌های خروجی از مجتمع‌ها، به‌ویژه پتروشیمی فجر، تأکید کرد و گفت: این اقدام برای کاهش اثرات زیست‌محیطی ضروری بوده و باید با جدیت دنبال شود.

https://simayepetroshimi.ir/167084کپی شد!
 
اخبار پیشنهادی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *