تحول در مدیریت انرژی صنعت پتروشیمی با تمرکز بر انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری‌های نوین

مدیر بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی از اقدامات گسترده در راستای متنوع‌سازی سبد انرژی این صنعت خبر داد و گفت: هدف‌گذاری برای ارتقای تاب‌آوری صنعت از طریق بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، هوش مصنوعی، جمع‌آوری گازهای فلر و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در دستور کار قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری سیمای پتروشیمی، علی ربانی مدیر بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به راهبردهای کلان این شرکت برای بهبود کارایی انرژی اظهار کرد: پروژه‌هایی در حال اجراست که در آن‌ها با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی، وضعیت مصرف انرژی در ۲۰ درصد تجهیزاتی که ۸۰ درصد انرژی صنعت را مصرف می‌کنند، پایش می‌شود. نتایج این اقدامات نشان از کاهش انحراف معیار مصرف و بهبود عملکرد انرژی دارد.

وی افزود: علاوه بر اجرای طرح‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی در داخل و خارج از صنعت، رویکردهایی نظیر جمع‌آوری گازهای فلر، سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی و تنوع‌بخشی به منابع انرژی برای افزایش تاب‌آوری صنعت پتروشیمی مدنظر قرار گرفته است.

ربانی با اشاره به نقش حیاتی فناوری‌های نوین در ارتقای بهره‌وری انرژی گفت: برنامه‌هایی برای کاهش انحراف معیار مصرف در تجهیزات باقی‌مانده نیز در حال پیگیری است و حمایت هلدینگ‌ها و ستاد شرکت ملی صنایع پتروشیمی در این مسیر اثرگذار بوده است.

او خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۷۶ درصد از شرکت‌های پتروشیمی کشور، از نظر مصرف انرژی عملکردی مطابق با معیارهای استاندارد دارند. با توجه به گازمحور بودن سبد انرژی کشور و صنعت پتروشیمی، تلاش می‌شود هم‌زمان با اجرای طرح‌های بهینه‌سازی و توسعه تولید، از انرژی‌های تجدیدپذیر نیز به‌صورت هدفمند استفاده شود.

ربانی با استناد به ماده ۱۶ قانون، گفت: تعهد صنعت پتروشیمی برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر حدود ۱۰ مگاوات است، درحالی‌که تاکنون ظرفیتی معادل ۵ برابر این مقدار محقق شده است.

به گفته وی، برنامه‌ریزی برای ایجاد ظرفیت بیش از ۲ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در سطح شرکت‌های پتروشیمی انجام شده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری، ۴۰۰ مگاوات از این ظرفیت وارد مدار شود. از این مقدار، ۷۰ مگاوات تا پایان خردادماه و پس از رفع موانع اتصال، به شبکه سراسری برق متصل خواهد شد.

مدیر بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین از ورود به حوزه انرژی بادی در کنار انرژی فتوولتائیک خبر داد و گفت: اقدامات اولیه و مطالعات مرتبط با این موضوع توسط برخی شرکت‌های پتروشیمی آغاز شده است.

وی در پایان با تاکید بر بهره‌وری بالای نیروگاه‌های سیکل ترکیبی پتروشیمی، اظهار داشت: حدود ۶۰۰ مگاوات ساعت برق مازاد بر نیاز صنعت از طریق این نیروگاه‌ها تولید و بر اساس نیاز شبکه و درخواست توانیر، به شبکه سراسری منتقل می‌شود. در این چارچوب، رویکرد انتقال برق تولیدی از انرژی‌های تجدیدپذیر به شبکه نیز در دستور کار قرار دارد تا در مواقع نیاز، صنعت بتواند از شبکه برق دریافت کند.

https://simayepetroshimi.ir/167074کپی شد!
 
اخبار پیشنهادی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *